Vacature: GIS specialist en functioneel beheerder

Vacature bij de gemeente Zwartewaterland

Hieronder de tekst van de vacature welke staat op https://www.zwartewaterland.nl/gis-specialist-en-functioneel-beheerder-gis-28-30-uur


Geo-informatie, dé bron van alle digitale kaarten. Maak werk van jouw scherpe analytische vaardigheden bij de Gemeente Zwartewaterland om alle data verder uit te bouwen. Daar ben jij de aangewezen persoon voor als GIS specialist en functioneel beheerder GIS.

Jouw werk heeft invloed op het beleid

Werken met geo-informatievoorzieningen doe je graag, goed en veel. Dankzij de uiteenlopende GIS-technieken weet je als GIS specialist en functioneel beheerder GIS alle vragen door te vertalen naar concrete oplossingen. Zo til je het bouwen en beheren van het geo-informatiesysteem naar een hoger niveau. Dit doe je samen met je collega’s binnen het team geo, met de informatieadviseur(s) en met andere collega’s die zich bezighouden met gegevensmanagement. Dat geeft energie, zeker wanneer jouw inspanningen duidelijke resultaten opleveren bij de Gemeente Zwartewaterland. Bijvoorbeeld wanneer jouw data het verschil maken bij het realiseren en uitvoeren van beleid en controlewerkzaamheden. Jouw focus ligt verder bij het:

 • ondersteunen en adviseren van gebruikers van (geo-)informatie.
 • beheren van de applicatie- en functioneel GIS-software zoals Geoweb, ArcGIS platform.
 • onderhouden, implementeren, documenteren en ontwikkelen van informatieproducten en dataprocessen. Denk aan FME en ETL tools.
 • implementeren en bewaken van alle data. Bijvoorbeeld in het kader van het stelsel van Basisregistraties als BAG, WOZ, BRK, BGT en BRO.

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

Onze gemeente aan het Zwartewater is met drie van elkaar verschillende kernen (Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis), de rijke historie, onze groene omgeving en gezellige havens uniek. Vanuit het kantoor aan de rand van het centrum van Hanzestad Hasselt, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf Zwolle, Meppel en Kampen. 

Samen de beste ondersteuning creëren door breed te denken met een passende oplossing voor onze inwoners. Daarvoor maken wij ons hard. Onze organisatie werkt weinig hiërarchisch. De werksfeer is open. We kennen korte lijnen naar het bestuur en tussen de verschillende afdelingen onderling. Dat maakt het onderling samenwerken eenvoudig en prettig.

Meer dan een collega

Je bent een specialist als het gaat over geo-informatievoorzieningen. Iemand die precies weet hoe je gegevensmanagement doorontwikkelt naar een hoger niveau. Uiteraard beschik je over uitstekende analytische, sociale en communicatieve vaardigheden. Wat daar nog bovenop komt, is jouw resultaatgerichte instelling. Je durft initiatief te nemen en werk te maken van jouw ideeën. Het liefst samen met het team dat elke uitdaging binnen geo-informatievoorzieningen aanpakt. Herkenbaar?

Ook heb je:

 • een hbo/hbo+-werk- en -denkniveau;
 • uitgebreide kennis op het gebied van geo-informatie;
 • ruime ervaring met GeoWeb  en het ArcGIS-platform, databases (SQL, Oracle) FME en bijbehorende querytechnieken;
 • kennis van landelijke en gemeentelijke ontwikkelingen op het gebied van geo-informatie en het stelsel van Basisregistraties.
 • Daarnaast kun je actief meedenken over en meewerken aan de ontwikkeling van gegevensmanagement in de organisatie waarbij geo-informatie een belangrijke rol vervult. 

Wij bieden jou

Als GIS specialist kan je bij de Gemeente Zwartewaterland rekenen op:

 • een bruto maandsalaris op basis van 36 uur van minimaal € 2.729,- en maximaal € 4.008,- (schaal 9) 
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: te besteden aan extra salaris of verlof.
 • flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • trainingen en opleidingen.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • een reiskostenvergoeding per kilometer voor woon-werkverkeer (€ 0,19) en dienstreizen (€ 0,37).
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband.

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie voor donderdag 20 augustus 2020. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 27 augustus 2020. 

Solliciteer direct!

Heb je vragen?

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Hetty Krul-Nijenhuis, HRM adviseur. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 14 038. Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega’s nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.